Sponser saya...

Thursday, September 1, 2011

Aidilfitri yang sayu.....

Salam Aidilfitri buat semua. Hari terakhir Ramadhan disudahi dengan pemergian abang kepada suami saya. Arwah merupakan seorang yang amat disenangi dan disayangi. Banyak sudah jasa dan budi arwah buat kami sekeluarga. Aidilfitri kali ini terasa amat-amat kekurangan tambahan lagi tanpa kehadiran arwah. Tiada ketupat rendang di pagi Syawal sedikit menyenakkan sanubari.

 Pagi hari yang sama itu pula satu family(kecuali kami yangbelum sampai) berkampung di hospital setelah arwah dikejarkan dengan ambulan akibat sesak nafas. Jadi, dalam keadaan ribut kelam kabut, siapa yang teringat ketupat rendang ye tak. kami bertolak dari KL pukul 5 pagi dan tiba pukul 8 pagi. setelah dikhabarkan kesihatan arwah sudah stabil, kami standby di rumah untuk menanti tiba waktu lawatan jam 12 30 tghari. panggilan diterima dari hospital pukul 10 30pagi buatkan kami bergegas ke hospital... setelah melihatkan Ain dah mula meragam sebab mengantuk, suami hantar saya pulang kerumah dahulu. tak lama setelah sampai rumah, terima lagi satu panggilan dari hospital. suami saya kembali bergegas ke hospital. Tapi ketibaan suami saya disana disambut dengan berita sedih. Arwah sudah menghembuskan nafas terakhirnya ketika suami saya dalam perjalanan ke sana. Innalillah...

Malam terakhir ramadhan kami sekeluarga disudahi dengan menghadiri tahlil arwah di kediaman isteri arwah di Batu Pahat sesudah pengkebumian arwah. Balik ke rumah jam dah nak masuk tengah malam. badan masing-masing dah penat, letih, mengantuk. esok pagi dah nak raya, baju melayu Iman tak sempat nak beli, lauk raya tak sempat nak masak. kasihan ketua tukang masak rumah yang hilang mood nak raya. kasihan lagi buat suami  saya yang tak ceria langsung muka dia.  Buat suami tercinta, saya janji akan sentiasa menyayangi, menjaga serta berada disamping beliau hingga akhir hayat. tak sanggup nak bayangkan hari-hari saya tanpanya.

No comments:

Post a Comment